AktualnoZanimivostiKultura

Amazon s prvo bollywoodsko produkcijo

Amazon se je podal v bollywoodske vode s produkcijo prvega filma v jeziku hindi. V akcijsko-avanturističnem filmu z naslovom Ram Setu bo nastopil priljubljeni bollywoodski igralec Akshay Kumar, producenti pa si želijo, da bi ga premierno pokazali na velikih platnih, šele nato pa preko Amazon Prime Video, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Naslov filma Ram Setu je po poročanju AFP referenca na Adamov most, niz plitvin in nizkih otokov na jugovzhodu Indije, ki naj bi ga po hindujski mitologiji zgradila vojska opic. Kumar, ki je na lanski lestvici Forbesa obveljal za najbolje plačanega indijskega igralca, je izrazil navdušenje ob nastopu v filmu, ki bo celemu svetu, še posebej pa mladim, predstavil pomemben del indijske dediščine. Kdaj bo premiera, še ni znano.

Globalne pretočne platforme, kot so Amazon, Disney’s Hotstar in Netflix, so sicer v minulih letih močno utrdile svojo prisotnost v Indiji, tudi z naročili lokalnih produkcij, v katerih nastopajo bollywoodski zvezdniki in zvezdnice. K večji gledanosti sta po svoje doprinesla tudi epidemija novega koronavirusa in zaprtje kinematografov.

Sicer je bil Amazon v Indiji že poprej priznan po svoji primarni dejavnosti, pri AFP pa so spomnili, da je nedavno odmevalo opravičilo, ki ga je moglo podjetje podati zaradi drame Tandav, ki je bila na ogled na Amazon Prime. Politiki iz indijske vladajoče stranke so bili namreč nad njo zgroženi, ker naj bi žalila hindujska božanstva, in so zahtevali prepoved predvajanja.

AFP je pojasnila, da je do spora prišlo, ker zaenkrat filmi, ki jih predvajajo tuji ponudniki pretočnih vsebin, niso podvrženi posegom indijskih cenzorjev. A zaradi novih pravil, ki so v pripravi, bo temu kmalu konec. Tako se pojavlja vprašanje, ali se bodo tuji ponudniki še odločali za sodelovanja z lokalnimi ustvarjalci ob upoštevanju zakonov oziroma ali bodo celo že zamišljene projekte opustili, še piše francoska tiskovna agencija.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button